Search
  • Jakob Ellingsen (Bladet)

Skal hylle Bob Dylan


Øyvind Brandtzæg har fått nærmest carte blanche til hvordan han leder publikum gjennom 17 Dylan-låter i åpningsfesten for jubileumsfestivalen.

Foto: Jakob Ellingsen

Det hadde ikke blitt noen åpningskonsert om det ikke Hell Blueskor tok på seg ansvaret. Ingen andre artister har stått på scenen i Blues in Hell like mye i løpet av de siste 25 årene, sier Kjell Inge Brovoll, daglig leder for Blues in Hell. Bluesgeneralen lover jubileumsstemning når den 25. festivalen åpnes av blueskoret.

Selvfølge med Dylan

De fire medlemmene av blueskoret som sitter i prosjektgruppa for konserten, sier det var en selvfølge at de landet på Dylan.

Han har et vanvittig stort repertoar. Han fyller også 75 år i år, så timingen er riktig. Repertoaret er ikke radbrukket av blandakor som mye Elvis, Queen og andre artister har måttet gjennomgå, sier Alf Arntsen.

Arrangert for anledningen

Det finnes likevel utallige utgaver av Dylans musikk. Blueskoret har tatt utgangspunkt i 17 Dylan-låter og sett på mange forskjellige artisters utgaver, i tillegg til Dylans egen fremføring.

Dirigenten vår, Arild Hognes, har arrangert alle låtene for anledningen. Det gjør at vi får et likt lydbilde og en form på hele arrangementet, sier Arntsen.

Arild som dirigent gir en ekstra dimensjon. Den kompetansen her i Stjørdal er veldig viktig i forhold til alt vi kan skape lokalt her, sier Brovoll.

Brandtzæg styrer showet

Prosjektgruppa har gjennomført et møte med Øyvind Brandtzæg. Skuespilleren mange kjenner fra 20 år på Trøndelag Teater, gikk på Halsen skole til fjerde klasse.

–Han er veldig engasjert, sier Siri Bones.

–Han har jo vokst opp i et Dylan-hjem, sier Brovoll.

–Dette blir mer enn bare en konsert. Det blir ikke bare musikken, men masse historier og artig mellom, sier Kjell Myran.

Sterke lokale krefter

De fire kormedlemmene fra prosjektgruppa sier øvingen allerede er i gang.

Myran sier det stilles helt andre krav enn vanlig.

–Før sommeren skal vi øve med bandet og Brandtzæg. Vi tar opp alt da, så vi har det som øvingsmateriale til bruk i løpet av sommeren, sier Bones.

Av de 17 i koret brukes ni som solister i løpet av forestillingen. Det er en stor styrke at vi har den kapasiteten i egne rekker. I tillegg bruker vi det samme bandet vi spiller med til de aller fleste arrangementene. Vi kjenner bandet, og ikke minst kjenner de oss godt, sier Myran.

Blues fyller Kimen

Brovoll sier årets festival tilføres mye ved at Kimen og Scandic Hell blir to store konsertarenaer.

–Litt av målet er også at vi får plass til flere lokale produksjoner også. For eksempel er både åpningskonserten og avslutningskonserten arrangert av lokale krefter, og er på scenen her i Kimen, sier Brovoll.

Line Fjellstad, markedsansvarlig for Kimen kulturhus lover at hele Kimen fylles med blues under festivalen.

–Kimen har store planer. Bluesfolket er en utrolig artig gjeng å jobbe sammen med. Folk på huset har veldig lyst til å jobbe med bluesen. Hele huset og biblioteket blir preget av at det blir blues i sentrum, sier Fjellstad.

126-års jubileum

Etter litt rekning rundt bordet, kommer delegasjonen fra Stjørdals bluesmiljø frem til at konserten i grunn markerer et 126-års jubileum.

Bob Dylan feirer 75 år. Blueskoret er like gammelt som bluesfestivalen, de fyller begge 25 år.

Og Kimen feirer ett år med åpne dører. Det blir helt vilt. Vi går rett fra markering av ett-årsjubileet helga før til blues. Vi rekker ikke å lande mellom, sier Fjellstad.

Det er bare å glede seg til kulturhøsten i år.


2 views0 comments

Recent Posts

See All