Search
  • Einar Hugnes (Bladet)

Hedret avdøde stjerner


Hell Blues Kor fikk æren av å åpne bluesfesten denne helga. Torsdag kveld fikk en nesten fullsatt storsal i Kimen høre et blueskor i storform. Dette ble på mange måter en minnerik konsert.

(C) Einar Hugnes

Hell Blues Kor hadde denne gangen kalt konserten for ”Lost Voices”, en konsert der vi fikk høre musikk fra artister som ikke lenger er blant oss. Mangeårig dirigent Arild Hognes hadde arrangert alle de 16 kjente låtene slik at de passet godt inn i det de 17 sangerne i Hell Blues Kor presterte fra scenen.

La det være sagt at dette ble en konsert der den ene godlåten avløste den andre, og med framførelser helt i toppsjiktet. For maken til innlevelse og guts gjennom en hel konsert, er det ikke ofte vi har opplevd.

Bare kjente låter

Hell Blues Kor sang seg gjennom kjente sanger fra blant annet George Michael, George Harrison, Freddy Mercury, Janis Joplin, Leonard Cohen, Prince og Eva Cassidy for å nevne noen av de 16 ”tapte stemmene”.

Koret bød på mange solister til de fleste av sangene. Dyktig var begge søstrene Kjersti og Siri Bones i sanger som ”God Bless the Child” av Billie Holiday og ”Over the Rainbow” av Eva Cassidy.

Kjell Myran imponerte i den ene sangen etter den andre og var spesielt god i ”An American Trilogy” av Elvis Presley. Sannelig var ikke dattera Karin Myran langt unna hun heller da hun framførte ”Vallery” av Amy Winehouse.

I tillegg fikk vi oppleve stemmeprakten til Margido Kristoffersen i blant annet ”Somebody to Love” av Freddie Mercury, mens Rune Devik sang en vakker versjon av ”Carmen”, skrevet av norske Marius Müller.

Alle bidro

Nå blir det ikke helt rettferdig bare å trekke fram solistene, for alle korets sangere bidro på alle de 16 låtene, noe som skapte et fyldig lydbilde. Det bidro i høyeste grad også orkesteret til. Særlig imponert ble vi av gitarspillet til John Oddstein Aune.

Åpningskonserten under årets «Blues in Hell» ble dyktig ledet av Anne Synnøve Gundersen og Hroar Nordhaug fra Nea Radio. De bandt det hele sammen med god informasjon og flott humor.

Publikum var med

Publikum i salen svarte med langvarig applaus etter flere av numrene. Da avslutningslåten ”Cheerio” av The Monroes ebbet ut, ble det både langvarig og stående applaus.

Mange hadde da latt seg imponere. Det gjaldt også for Bodil Bjerkås og Brit Esp på første rad.

- Dette var kjempebra! Vi har kost oss gjennom hele konserten, for dette var låter som vi kjente godt fra før. Vi hadde lyst til å reise oss opp og danse til flere av låtene, sa Bodil og Brit.

Dermed var den lange bluesfesten denne helga sparket godt i gang. Det er fortsatt noen billetter igjen til de to lange blueskveldene fredag og lørdag inne på Scandic Hell. Blueshelga avsluttes med nok en konsert i Kimen. Søndag kveld står Wanja Løvø på scenen for å hylle Tina Turner.


0 views0 comments