Search
  • Einar Hugnes (Bladet)

Gir seg som dirigent etter 20 år


Arild Hognes, dirigenten i Hell Blueskor gjennom 20 år, har bestemt seg for å slutte. Til sommeren trer han av som dirigent, noe han fortalte sine sangere rett etter konserten de holdt i Kimen torsdag kveld.

Det var rett etter konsertslutt, og til stående applaus fra en nærmest fullsatt Vektersal i Kimen, Arild Hognes samlet sine 15 sangere rundt seg. Da hadde han først vendt ansiktet mot fotografen, tett omsluttet av sine sangere.

FOTO: EINAR HUGNES

Han snudde seg rundt og så alle sine venner i Hell Blueskor inn i øynene, og fortalte at han har bestemt seg for å tre tilbake som dirigent. Kormedlemmene trodde knapt hva de fikk høre. For Arild Hognes er Hell Blueskor på mange måter.

Gjennom hele 20 år, fra 1999 og fram til i dag , har han vært musikalsk leder, dirigent, arrangør og inspirator for samtlige sangere. Hver mandag har de møttes til sangøvelse, og flere ganger i året har de opptrådt og holdt konserter sammen. Et par plateutgivelser og noen turnéer har det også blitt.

Nå er det snart slutt, ikke for Hell Blueskor, men for ”Mr. Hell Blueskor himself”, dirigenten gjennom hele 20 år, Arild Hognes.

- Jeg gir meg til sommeren. Da skal jeg nyte pensjonstilværelsen. Jeg har holdt det gående som dirigent i hele 50 år. Etter at vi flytta til hytta i Teveldalen, har det blitt mye reising opp og ned dalen. Det ser jeg fram til å slippe, forteller Arild Hognes.

Han beskriver alle årene med Hell Blueskor som fantastiske. Særlig gleden kormedlemmene viser og lysten de har til stadig å bli bedre, er noe av det han har satt mest pris på.

- Jeg skal ikke slutte helt med musikk. Fortsatt vil jeg bruke mye tid på å arrangere musikk for kor, korps og orkester. Oppdragene kommer fra hele landet. Samtidig skal jeg nyte dagene som pensjonist på hytta i Teveldalen. Det ser jeg fram til.

Torsdagens konsert i Vektersalen i Kimen hadde fått navnet ”In the neighborhood”, som samtidig var tittelen på den første låten de framførte, en vakker og stemningsfull låt av Tom Waits.

For denne konserten inneholdt mange velkjente og nærmest ”smykker” av noen musikkstykker fra fire storheter, og som Hell Blueskor har laget og framført flere konserter rundt tidligere.

De fire artistene som fikk hver sin hyllest gjennom solside framføringer var i tillegg til Tom Waits, Ray Charles, Bob Dylan og gruppa Queen.

Da siste tone av ”Bohemian Rhapsody” av Queen fylte salen, satt vi og følte på at dette ble en konsert ikke bare med mange flotte melodier, men ypperlig framført av solide Hell Blueskor, dirigent Arild Hognes og pianist Sven-Kristian Bakken.


0 views0 comments